Pagina's

woensdag 6 april 2016

orzosalade



  • pakje orzo (500 gram)
  • zak/pak erwtjes (450/500 gram)
  • zak/pak tuinbonen (450/500 gram)
  • paar handenvol spinazie of rucola oid
  • citroensap
  • feta en/of andere kaas
  • evt gerookt spek
  • evt munt/basilicum
orzo ziet eruit als rijst, maar het is pasta. Je vindt het dan ook in het schap bij de pasta. Om het nog leuker te maken staat er op het pakje vaak "riso" ..

orzo koken met bouillonblokje
als je spekjes hebt dan deze uitbakken
in het spekvet/olijfolie de erwtjes en de tuinbonen verwarmen
alle door elkaar roeren, met de spinazie/sla en paar eetlepels citroensap
als je munt lekker vindt kan je dat er wat doorheen doen. Als je basilicum lekkerder vindt neem je dat.
omdat bij ons niet iedereen van feta houdt hebben we dat er los bij, wie dat lekker vindt neemt het. Je kan ook een andere kaassoort nemen, bij voorbeeld wat gewone geraspte jonge kaas, of pittige harde kaas.

evt op smaak brengen met peper en zout als je geen kaas neemt en er geen spekjes doorheen zitten.

deze salade is zowel warm als koud als daar tussenin lekker

het is een recept dat ooit in de allerhande stond, maar dan net iet anders: dat waren andere hoeveelheden zodat je fijn allemaal van die open pakjes en zakjes in je kast en diepvries hebt - daar doe ik niet aan, hup, het hele pak erwten erin, en hup, alle tuinboontjes erdoorheen! En gepelde pistachenoten zaten er ook nog doorheen volgens dat recept, maar dat vonden wij geen succes. Feta hebben er er ook zelf bijverzonnen. (wel oppassen dat het niet te zout wordt als je feta gebruikt; sommige merken zijn echt heel zout.)




Geen opmerkingen:

Een reactie posten