Pagina's

maandag 22 augustus 2016

Oosterse kip met sinaasappel



1 kilo kip (bv kippendijenfilet, met kippenkluifjes kan ook, maar wordt wel vetter dan)

marineren met:

2 eetlepels olie
2 theelepels gehakte knoflook
2 theelepels geraspte gember
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel djinten
evt bouillonpoeder of zout naar smaak

de kip aanbraden en uit de pan halen. Als er veel vet in de pan zit, afgieten.

saus:

4 of 5 eetlepels groene-dop-kikkoman soyasaus (deze is minder zout)
150 ml sinasappelsap
ongeveer half potje sinasappelconfituur/marmelade
2 eetlepels tomatenketchup
5 eetlepels pindakaas
1 eetlepel sambal, of naar smaak
3 eetlepels bruine suiker

maak de saus, doe in de pan waar je de kip in hebt aangebraden. Goed mengen en evt even laten inkoken. Dan de kip er weer in en onder af en toe omscheppen laten garen.

je gerechtje is nu al lekker en kan je zo eten (saus evt binden met maizena) maar je kan ook de saus in een ovenvaste schaal doen, de kip erop leggen, de kip wat bestrooien met bruine suiker, en in de oven zetten tot het er nog mooier uitziet. Je kan er ook wat pinda's en koriander of peterselie over strooien, en partjes sinasappel bij leggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen