Pagina's

maandag 8 augustus 2016

sambaleieren

10 hardgekookte eieren, bruin gebakken in zonnebloemolie/wokolie
4 cm laos(galanga) / gember
4 salam blaadjes (of limoenblaadjes zoals ik had, of een scheutje citroensap als je alleen dat hebt)
200 ml dikke kokosmelk - zo'n klein kartonnen pakje
1 klein blikje tomatenpuree
zonnebloemolie/wokolie


Ingrediƫnten voor de boemboe:

1 grote ui
aantal teentjes knoflook (mag best een stuk of 5 zijn)
1.5  rode lomboks of meer of minder naar smaak

1 klein blikje tomatenpuree
1 theelepel trassi
1 theelepel suiker


begin met de eieren te koken tot ze hardgekookt zijn, laat ze schrikken, even afkoelen, en pel ze. Bak ze in olie tot ze wat gebruind zijn.

dan maak je de kruidenpasta. Stamp/blender alles voor de boemboe tot je een pasta hebt. Fruit de pasta met olie in de wok, samen met de blaadjes, en de laos. Dan de kokosmelk erbij en de eieren erbij en even laten sudderen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen