Pagina's

donderdag 6 oktober 2016

Babi Pangang




*schouderkarbonade (of ander vlees, spek schijnt ook lekker te zijn)
*hoisin, of olie met ketjap, of zout en peper

laat je vlees marineren in wat je als marinade gebruikt, of bestrooi met zout en peper. Vervolgens kan je het vlees in de pan braden, in de oven, of, zoals ik meestal doe, op een handige barbecue . (Ik ben dol op mijn Cobb; er hoeven maar heel weinig kooltjes is, met een stuk of 10 kom je al een heel eind, en is snel klaar voor gebruik, en je kan hem gewoon op een tafel zetten en vastpakken en verzetten terwijl hij aan is enzo)

Als het vlees gaar is kan je het warm houden in de oven, dan komt er gelijk een lekker donker korstje op hier en daar. Ondertussen maak je dan de saus:


  • knoflook naar smaak. bv 3 teentjes
  • rode peper naar smaak, bv een halve peper (zonder de zaadjes, tenzij je van erg pittig houdt) Wat sambal ipv verse peper kan natuurlijk ook.
  • olie
  • klein blikje tomatenpuree
  • 1 a2 eetlepel azijn
  • 4 eetlepels gembersiroop
  • 300 ml bouillon
  • eetlepel maizena tot een papje geroerd met beetje koud water
De knoflook met de peper en de tomatenpuree fruiten, blussen met de bouillon. Doe er de azijn en de gembersiroop bij en laat op zacht vuur een minuut of 10 pruttelen. Dan de saus binden met het maizenapapje. het spreekt voor zichzelf dat je de saus zuurder/minder zuur, meer of minder knoflook, gember, dikker/dunner .. etc kan maken, naar eigen smaak.

Bij het opdienen kan je een pot atjar tjampoer uit laten lekken en op de bodem van je schaal leggen, daarop het vlees, en dan vervolgens de saus. Of als je het mooier vindt eerst de saus en dan het vlees natuurlijk. Evt garneren met wat je hebt, bv komkommer, gebakken uitjes, kroepoek ..


Geen opmerkingen:

Een reactie posten