Pagina's

zondag 2 oktober 2016

makkelijke fudge / easy fudge


Supermakkelijk recept! Je maakt het met gecondenseerde melk, van die blikjes uit de supermarkt, een klein beetje boter, chocolade naar keuze, en vulling naar keuze.

de verhoudingen zijn: 200 gram gecondenseerde melk, 15 a 20 gram boter, 200 gram chocolade.

werkwijze:
in een pannetje op laag vuur al roerend de ingredienten smelten en mengen. Evt vulling erdoorheen roeren. Bekleed een vorm met bakpapier (ik heb een cakeblik genomen) zodat je straks de fudge uit de vorm kan krijgen. Stort de massa in de vorm, en paar uur koelen.


In een blikje gecondenseerde melk zit 400 gram. Je kan je fantasie er verder helemaal op los laten; dunne laagjes, of een dik eenkleurig blok  ... vulling of geen vulling (nootjes, marsmallows, rozijntjes, cranberries, kokos, muesli, cruesli, popcorn, gepofte granen, kruidnootjes, pinda's, stukjes koek, pindakaas, enz enz) .. meerkleurig of gemarmerd ... Als je mooie laagjes wil moet je tussen de laagjes door de bak een uurtje in de koelkast zetten.

Het eindresultaat schijnt een week of 2 houdbaar te zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen